Wieści wydawnicze

Zamień chemię na energię

Zdrowie i siła na wynos

Zamień chemię na energięŻyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji?

Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych.

To ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych.

Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny. W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów.

To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci.

To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni.

Julita Bator – autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017).

Dane książki:

Tytuł: Zamień chemię na energię. Zdrowie i siła na wynos

Autor: Julita Bator
Oprawa miękka
Pierwsze wydanie: 2018-07-30
ISBN: 978-83-240-5418-3
Liczba stron: 208
Wydawnictwo: Znak

Owsiane mini naleśnikiPrzykład
Owsiane mini naleśniki

Składniki

40 g mąki owsianej
80 g serka wiejskiego
2 jajka
1/4 łyżeczki cynamonu
szczypta soli kamiennej, morskiej lub himalajskiej
1 łyżka syropu klonowego (10 g)
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia

1. Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę.
Reklama

2. Smażyć małe naleśniczki na rozgrzanej na patelni oliwie.

Usmażone naleśniki można bezpośrednio przed podaniem dodatkowo polać syropem klonowym. Do gotowej masy naleśnikowej możemy także dodać starte na grubych oczkach jabłko.

Wartości odżywcze w 100 g: białko 11,39 g, węglowodany ogółem 16,37 g, w tym cukry 4,13 g, błonnik 1,2 g

pokaż więcej

Podobne wiadomości

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button